Deze gearchiveerde website ‘George Minne’ wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over George Minne verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Groeningemuseum Brugge

De Brugse museumbibliotheek bezit een boeken- en tijdschriftencollectie die de Brugse museumcollecties en de tijdgeest van deze collecties weerspiegelt. Men kan er ook uitgebreide informatie over museumcollecties en tentoonstellingen van overal ter wereld terugvinden. De museumbibliotheek telt circa 20.000 boeken en een 80-tal lopende tijdschriften. De nadruk ligt op de kunst van de 14e en 15e eeuw met de Vlaamse primitieven, Brugge in al zijn aspecten, de toegepaste kunst en de hospitaalgeschiedenis. Ook het organiseren van tijdelijke evenementen binnen de Brugse musea draagt bij tot de verwerving van nieuwe en noodzakelijke publicaties.

Praktisch:

De museumbibliotheek is tijdens de kantooruren en na afspraak toegankelijk. De publicaties zijn enkel ter plaatse raadpleegbaar en kunnen ook gekopieerd worden.
Waar: Mariastraat 36a (Ingang Bruggemuseum-Archeologie), 8000 Brugge
Verantwoordelijke: Willy Le Loup (conservator)
Contact: museumbibliotheek@brugge.be
Telefoon: 0032 (0) 50 44 87 84