Deze gearchiveerde website ‘George Minne’ wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over George Minne verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Aanverwante archiefbestanden

Het persoonlijk archief van George Minne kan worden aangevuld met een aantal aanverwante archieven. Daarin vinden we brieven terug die door Minne werden opgemaakt en verstuurd naar verschillende correspondenten. Op die manier komt belangrijke complementaire informatie over de artistieke en andere activiteiten van de kunstenaar in beeld. De omvang van deze briefwisseling stelt het beeld van Minne als zuinig correspondent enigszins bij.

We beperken ons in de keuze van deze bestanden tot een representatieve selectie, en komen in België op die manier uit bij de archieven van Octave Maus, Maurice Maeterlinck, Jacob de Graaff en Albijn van den Abeele. We vermelden hier ook de verspreide brieven in de archieven van onder meer Emile Verhaeren, Henry van de Velde, Isidoor Opsomer. Het zijn interessante aanvullingen maar niet voldoende voor een vermelding als ‘aanverwant archief'.

Michel Vermote

 “Brief nr. 39.157, dd. 31/10/1918” (inv. 39157), © Archief voor Hedendaagse Kunst in België – Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel “Brief nr. 39.157, dd. 31/10/1918” (inv. 39157), © Archief voor Hedendaagse Kunst in België – Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel